söndag 28 juli 2013

Helgen i Chicago


Vi hade verkligen en super helg i Chicago! Tog med oss farmor och farfar denna gången och tänka er att dom aldrig varit downtown Chicago förut! Kände mig dum som tagit med mina föräldrar flera gånger men inte dom... Trodde helt klart att dom varit där förut... 

Det blev i alla fall lite vandring på stan när vi kom dit fredag eftermiddag för att visa stan för svärföräldrarna, som var chockade att jag kunde staden utan och innan... Dom var oroliga att vi gått vilse några gånger, men jag hade full koll på "min stad"... :0) Vi hittade en ny liten park med fontäner där barnen kunde leka...Sedan blev det en sen middag på stan...
På lördag, race-day, var det till att vakna kl. 04.00 för att vara på plats strax innan 06.00 då loppet startade 07.00... 

Det var mycket folk på plats och kallt var det ocksc, lite höstkänsla faktisk...
Loppet gick bra... Jag är lite besviken över min tid, ville gå i mål runt 1 timme men det blev 1 timme, 4 minuter och 24 sekunder... Ja, ja, jag kom ju i mål i alla fall... Inte illa för att ha sprungit en hel mil för första gången... Under min träning har jag som längst sprungit 8km så jag ger mig själv en klapp på axeln i alla fall...

Jag fick en fin medalj och barnen fick en också eftersom dom gick 5km-loppet med Carlos, Isabella satt i och för sig i vagnen... :0)
Efter loppet traskade vi tillbaka till hotellet, svärföräldrarna tog en cykel-taxi eftersom farmor har svårt att gå långa sträckor...
Efter lite vila blev det mer turistande...
Alex favoritbyggnad, Sears Tower (numera Willis Tower) i bakgrunden

Navy Pier
Buckingham Fountain

På kvällskvisten när barnen slocknat efter en superlång dag var det dags för mig och Carlos att gå ut och äta, själva... Man får ju passa på när man har barnvakter... :0)
Vi hamnade på Weber Grill Restaurant där all mat grillas på gigantiska Weber grillar och det var så himla gott!
Jag körde med lamm och jädra vilken talrik och fasiken vad gott det var! Ett ställe jag verkligen rekommenderar om man är i Chicago...
Vilken lyckad helg! Helt fantastisk! 
Imorgon början en ny vecka och redan imorgon vankas nya roligheter... Efter jobbet drar jag och två av mina tjejer till Mount Pleasant för att träffa några grabbar... :0)

9 kommentarer:

 1. Vad kul att ni hade en lyckad tripp:) ... och grymt gjort av dig att springa en mil! - vad duktig du är! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, gumman! Jo jag ar ganska stolt faktiskt...

   Kram

   Radera
 2. Hej. Hittade precis till din blogg. Chicago ar en underbar stad.
  Jag sag i din info att du blivit amerikanska medborgare. Jag har sjalv ca 1 & halvt ar kvar tills jag kan ansoka om medborgarskap. Jag ar lite nyfiken pa hur det fungerar och hur lang tid det tog dej fran det att du ansokt tills dess at du svurits in?
  Tacksam for svar.
  Helen

  SvaraRadera
 3. Hej, Helen! Kul att du hittat hit! Jag skickade in ansokan i januari och blev medborgare 19:e juni sa det gick ratt snabbt. Processen ar olika beroende pa varfor du soker medborgarskap och under vilken paragraf det faller... For mig andsokte jag for att jag bott har i over 5 ar... Det var till att fylla i papper ochs skicka in, sedan vanta pa tid for intervju efter det vanta pa tid for insvarning och sedan var det klart! Ganska smartfritt bara mycket vantande... Jag hjalper garna till om du har fler fragor!

  SvaraRadera
 4. Det later som det funkade ratt bra for dej och att det inte tog alltfor lang tid. Jag kommer att ansoka om mitt medborgarskap sa fort jag haft mitt green card i 3 ar, baserat pa aktenskap sa da kanske det ar lite annorlunda. Som jag forstatt det ar intervjun/provet inte sa himmla svart, var det manga fragor att svara pa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om ansokan ar baserad pa aktenskap behovs bara en massa mer dokument gallande aktenskapet annars samma process... Du far 100 fragor att plugga in sa fragar dom dig 10 och du maste klara 6 for att bli godkand... Vissa av fragorna ar latta andra tuffare, bara man pluggar sa ska det inte vara nagra problem... Sedan far du aven ta ett spraktest dar du laser en mening och skriver en mening, piece of cake... :0)

   Radera
  2. Tack for all info, kan handa att jag kommer pa nagot annat att fraga sasmaningom. Men det ar ju fortfarande ett tag kvar tills jag far ansoka.

   Radera
  3. Helen, du vet vart jag finns om du har fler fragor. Hjalper garna till sa mycket jag kan. Hoppas att du fortsatter kikar in hos mig... Vart bor du foresten och hur hamnade du i USA?

   Kram

   Radera
  4. Jag bor i Dallas, TX sedan 2009 och jag flyttade hit efter att ha hittat min nuvarande man (online), som manga andra.

   Radera