onsdag 19 juni 2013

En riktig amerikan
Idag var det till att stiga upp med tuppen föra köra en timme till Grand Rapids och medborgarskaps ceremonin... 
Det var 76 stycken blivande amerikaner från 36 olika länder som samlades utanför Gerald R Ford Presidential Museum... Vacker dag och vacker stad men blåste så jädra kallt!
När väl dörrarna öppnats var det bara att ställa sig i kö för att verifiera uppgifter och lämna ifrån mig mitt Green Card och få ett program... Kändes lite konstigt efter alla dessa år med detta kortet liggandes i plånboken...
Själva ceremonin var väldigt amerikansk, som det ju ska vara... Det var inför en kvinnlig domare som vi stod upp med handen i luften och sa både "The Naturalization Oath of Allegiance to the United States of America" och "The Pledge of Allegiance"... SSgt Amy Gould sjöng nationalsången och det var tyvärr inte skönsång vill jag lova... Det gjorde liksom ont i hela kroppen, jag hade gjort det så mycket bättre själv... :0)

Sedan blev vi uppropade en och en (måste erkänna att bland alla dessa skumma namn hade jag det längsta),fick en liten flagga, gick upp på scenen, tog emot våra Medborgarskaps Certifikat och så vart detta kirrat! 

Jaha, då var man en riktig amerikan...

Imorgon bär det iväg till Detroit för att fixa pass... Vill att det ska bli söndag så allt är fixat och jag och kottarna hoppar på ett flyg till Sverige... :0) 

2 kommentarer:

 1. Stor Grattis!! Vad skont att ha det avklarat och sa duktig du var som fixade allt! Maste vara en harlig kansla att inte behova tanka pa Green Card och annat nu, utan latt som en platt kan fornya amerikanska passet sen, da det ar sa svart och dyrt!! att fornya det svenska.

  Blir avundsjuk nar jag hor att ni flyger till Sverige pa Sondag...vill ocksa!

  Stor kram och Glad midsommar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, goa Liz! nar du bestammer dig for att gora detsamma sa kan du ju bara susa in har och kolla in processen... Det var lattare an jag trodde, bara att det blev sa nara hemresan pga en foresning i april som gjorde det hela till ett rikitigt race mot tiden... Lovar att halsa Sverige fran dig! Hojta till om det ar nagot speciellt du vill ha, kan ju alltid posta det nar vi kommer hem... :0)

   Kram och trevlig midsommar pa er med!

   Radera